#page id: 161
#template: templates/goede_doelen_new.tpl.php
#include: pages/goede_doelen_new.page.php
#user:
#database: ippies_v4
#host: vps01.ippies.customer.cacholong.nl
Alleen te zien op kantoor ×

Doneer ippies aan Stichting Opkikker

Met jouw donatie help je mee om de (Super) Opkikkerdagen mogelijk te maken.

Opkikker banner

Stichting Opkikker

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen zij gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag.

De Opkikkerdagen

Stichting Opkikker zet gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens hun Opkikkerdag. Ze nemen ze voor een dag mee naar een andere wereld. Een wereld waarin ze dingen beleven die normaal gesproken alleen maar in hun dromen voorkomen. Een wereld waarin het niet draait om de ziekte, maar om het genieten met elkaar.

Het kan zomaar zijn dat je deze dag verandert in een beeldschone prinses, je als een échte politieman een boef gaat vangen of dat de kabouters je meenemen naar hun kabouterhuisje. Tijdens een Opkikkerdag is niets onmogelijk!

Na afloop van de Opkikkerdag ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens te herbeleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Help mee

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig. Voor de financiering van Opkikkerdagen zijn ze geheel afhankelijk van sponsoring, donaties, giften, acties en eigen initiatieven. Stichting Opkikker kan jouw hulp dan ook heel goed gebruiken. Doneer nu ippies en help mee om de Opkikkerdagen mogelijk te maken!